Setkání ve Hvozdné

28.11.2019 16:00

Milé příznivkyně všeho nejednorázově tištěného a milí příznivci téhož,

jak se stalo milou tradicí, jednou za rok se setkáváme s knihovníky z okolních sedmi obcí, pro něž naše knihovna vykonává regionální funkce, tentokrát nejen z pracovních pohnutek. Byť vždy nějaká ta slova týkající se metodiky a užitečných tipů pro knihovničení zazní, jde převážně o milé setkání, kde okoštujeme, co dobrého hostitel (každý rok totiž místo srazu točíme) připravil a hlavně si spolu popovídáme. Za ta léta, co se známe, se z nás stali přátelé, a tak se všichni těšíme.

Letošní hostitelka, hvozdenská paní knihovnice Stanislava Bergerová, nás včera uvítala spolu se starostou Hvozdné panem Říhou a místostarostou panem Štachem. Na stoly za pomoci své dcery Kateřiny nachystala moc dobré pokrmy. Osobně oceňuji zejména domácí řez podobný medovníku, ovšem výrazně lehčí a ne tak lepivý, šlo zkrátka o takovou svobodnou, velmi příjemnou verzi. Na většinu přítomných zapůsobila existence zeleniny jménem ačokča, kterou ve sterilované podobě s chutí zakusovali ke slanostem (V této souvislosti mohu zmínit další osobní objev – pomazánku ze škvarků a leča. Famózní kombinace!).

A samozřejmě nemůžu opomenout krásný moment našeho dýchánku – to když jsme si připomněli nedávné ocenění naší milé kolegyně paní Ivany Rochlové, energické kašavské knihovnice, která byla samozřejmě také přítomna. Letos 8. října obdržela ocenění Knihovnice Zlínského kraje roku 2019. Je to velká radost pro nás všechny, nejenom fanoušky paní Ivy ;-)

Děkujeme Staňce, Kateřině, panu starostovi a místostarostovi!

za nás Honza

—————

Zpět


Fotogalerie: Setkání ve Hvozdné

/album/fotogalerie-setkani-ve-hvozdne/a2019-hvozdna-1-jpg/
/album/fotogalerie-setkani-ve-hvozdne/a2019-hvozdna-2-jpg/
/album/fotogalerie-setkani-ve-hvozdne/a2019-hvozdna-3-jpg/

—————