Po dovolené

26.07.2019 16:03

Milé čtení blízké a milí čtení blízcí,

jak už to tak čas od času bývá, bylo třeba na stránkách trochu „vysmejčit“. Poslední dobou jsme stránky oprášili, něco přibylo a něco se obnovilo. Vezměme to postupně.

Státní svátky jsou dny, které čekají na to, abychom sami pro sebe objevili jejich smysl. Takovou naší cestou ke smyslu svátku Mistra Jana Husa se stalo čtení celého románu Moc a sláva anglického spisovatele Grahama Greena, které jsme v knihovně uskutečnili právě 6. července. Můžete si o něm přečíst v rubrice Děly se věci.

Letní období a fotbal je kombinace vskutku ideální, proto jsme seznali, že je načase seznámit Vás se skutečností, že už několik měsíců fandíme jednomu velmi neobvyklému klubu Forest Green Rovers. O tom, jak všechno začalo, se můžete dočíst v nové rubrice nacházející se v nabídkovém sloupku na levé straně těchto stránek, případně se tam dostanete přes tento odkaz.

Každý máme nějaké čtenářské chutě. Ty letní se mohou lehce od těch celoročních poněkud lišit, proto necháváme průchod své zvědavosti a v anketě, kterou najdete na úvodní straně po pravici, se ptáme: „Co je pro Vás ideální letní čtení?“

Vězte, že pramen knižních novinek je stále příjemně silný (v posledních letech ve Vaší knihovně přibývá přes 500 nových dokumentů ročně). Některé (povšimnutíhodné) z nejčerstvějších přírůstků Vám přiblíží rubrika Knižní novinky.

—————

Zpět