Sprška dění

24.05.2016 08:23

Květen byl ve své první půli příjemně vlahý. Nedávno vysazené stromky tak mohly začít vesele prodlužovat kořeny.

Kolem knihovny se také zelenalo.

Jednak jsme se s Rodinným klubem Vlaštovky a spřízněnými lidmi činu pustili do přípravy poměrně výpravné hry pro děti věnované osobnosti a době Karla IV. (během jehož vlády byla mj. také sepsána listina, ve které bylo uvedeno jméno "Nicolaus Luce de Freystat"). Hodláme ji realizovat koncem června.

Konečně se nám podařilo poblahopřát všem loňským velečtenářům. Osobnosti pana Miroslava Ticháčka se věnujeme poněkud obsáhleji níže na úvodní stránce tohoto informačního zdroje, ovšem fotografii paní Hany Šimíkové, čtenářky s největším počtem výpůjček za loňský rok (jde o neskutečných 151 knih), přikládáme jako lampičku k tomuto článku.

Včera jsme odinstalovali Vznášejní, v jehož letošní podobě výrazný výtvarný nádech obestřel celý někdejší ospalý kinosál. Tento týden ještě vzácná návštěva druháčků z áčka, kteří dokáží, jakými jsou čtenářskými gymnasty, a filmový náhled na několik výseků (Jednoho) světa lidských práv – ve čtvrtek se setkáme postupně s osmáky, deváťáky a v podvečer s kýmkoliv, komu není lhostejno, zda je na východě zima, a bude mít čas zaskočit.

Vláhy dostatek. Děkujeme za ni a Vás.

 

—————

Zpět