Sklonek listopadu ve Vaší knihovně a možná ještě dál

30.11.2015 14:28

Milé příznivkyně a milí příznivcové listů, které neopadávají, listů vázaných,

také tep nedávných listopadových týdnů fryštácké knihovny rytmicky pulsoval. Ty z Vás, které si hodlaly připravit zdobné patchworkové prostírání na nadcházející sváteční dny, mohly zasednout k osmi šicím strojům a pustit se do díla. A o tom všem se dočtete pod následujícími souhláskami: PTCHWRK.

O pár dní později jsme si s dětmi ze školní družiny připomněli svatou Kateřinu. Jaký měla tato rekonstrukce průběh, vypovídají zase samohlásky ze jména světice: AEIA.

Velmi milým doplněním novinek z poslední doby je informace o jednom ocenění. Bylo uděleno paní Ivaně Rochlové, kašavské knihovnici bez bázně a hany. Jde o dámu, která ve své veřejné činnosti nehodlá ustrnout a energie má v sobě obdivuhodnou míru. Tím, kdo uděloval, byl kašavský starosta pan Josef Jarcovják. Ocenění nese název Cena starosty 2015 a naše milá spolupracovnice ji při kašavských kateřinských hodech obdržela za dlouhodobou práci knihovnice a angažovanost pro obec Kašava. Připojujeme se ke všem blahopřejcům a paní Rochlové posíláme přes kopce odraz své radosti a poděkování za naplno žitý vklad, jejž své obci přináší. A přejeme jí, ať je to tak i nadále. Otevřeně, lidsky a chtěně.

 

Foto: Zdeněk Vlk

 

Paní Ivana Rochlová přebírá ocenění z rukou starosty Kašavy pana Josefa Jarcovjáka

—————

Zpět