O Litvě, velkočtenářích a o tom budoucím

11.01.2013 13:56

Už druhý týden loupeme pomeranč s číslicí 2013. Množstvím podnětů a dění jistojistě nepatří mezi ty kubánské - je hodně šťavnatý. Včera jsem do datového skladu těchto stránek naložil článek o litevském čarovečeru.

Co se dále událo? Kupříkladu tohle: od posledního zápisu nových dějů nabyly čtenářské činky našeho velkočtenáře Peti. Jeho poslední čtyřlístková výpůjčka činila 53 exemplářů časopisu letos čtyřiačtyřicetiletého kvarteta. A jářku patrně se z něj brzy stane další právoplatný obyvatel Čtyřlístkové louky! ;-)

V tyto dny dolaďujeme, jak se bude odvíjet pokračování počítačového kurzu pro seniory, o nějž je velký zájem. Příští týden nás čeká akce pro družinku a představení zájmuhodných knižních novinek členům Klubu aktivních seniorů Fryšták. Náramně se na oba počiny těšíme!

Hmm, chce to nějaký přídavek. Co bych Vám tak... Ale ano :-) Už vím! Krapet statistiky s náskokem.

Fanfáry-fanfáry-fanfáry!

V loňském roce se čtenářem s nejvíce výpůjčkami stal pan Jan Urban. Máme z jeho čtenářství radost, stejně jako ze čtenářství každého z Vás. Vy totiž tvoříte knihovnu a nám je ctí být u toho. Vyjádříme-li číselně počet výpůjček pana Urbana, překročíme kouzelnou hranici. Vypůjčil si 101 titulů! Velmi těsně je následován paní Věrou Dřevojánkovou, jejíž čtenářská hladina dosáhla 98 knih. Je potěšitelné, že za těmito dvěma následuje hoch navštěvující teprve třetí ročník. Honzík Slovák k nám nastoupil na palubu teprve v polovině března loňského roku a do Silvestra 2012 si na své konto stačil připsat hned 85 titulů! Osmdesátkových vypůjčitelů je ovšem více. Patří mezi ně také paní Vlasta Mikušková s 84, paní Ivana Juráňová s 83, pan Jaroslav Starý s 82 a paní Marie Fišerová s 80 výpůjčkami.

Milí výše uvedení přátelé fryštácké knihovny, jmenovaní či nejmenovaní, děkujeme Vám za blízkost knihám!

—————

Zpět