Neohrožení družiníci na řadě!

02.03.2012 11:57

Úterní návštěva dětí ze školní družiny byla natolik jiná, že nemůžeme smlčet, jak probíhala. Považte, tentokrát jsme byli publikem my a děti srdnatými recitátory a vyzývateli  ve čtenářském klání. Nebudu Vás dlouho napínat, milí spřízněnci četbou, směle k nedrobným podrobnostem.

První skupina – mladší děti – doprovázená paní učitelkou Láníčkovou byla námi hned po příchodu přepadena otázkami na účast v recitační soutěži, která se udála nedávno. Zdalipak si děti ještě něco pamatují? Nebo pro ně mají verše sešité do básní podobu pamětí průtočného materiálu? To byste koukali! Byla síla slyšetovidět tu samozřejmost a přirozenost, s nimiž děti předstupovaly před skupinku, ale i paní učitelku a nás. Vztah, který není třeba popisovat, cítíte jej… Od individuálního pak bezprostředně přešly ke společnému – zpěvu písní. Radost poslyšet. Potom dostaly prostor knihy, na něž měly děti zrovna chuť – vybraly si a prohlížely… Ovšem ne dlouho, za dveřmi už totiž čekali další hosté.

Starší děti si pro nás společně s paní učitelkou Horákovou připravily souboj bez oděrek. Vždy jsme vyslechli ukázku z nějaké dětem určené knihy (ve velmi pěkném podání přítomných dětí) a pak bylo naším úkolem nalézt v paměti autora a název onoho díla. Našimi „soupeři“ byly děti. Hned na začátku jsme narazili na pravidla! Slovo „kastrůlky“ v některé z prvních vět ve mně totiž okamžitě evokovalo letadélko Káně (někdejší smysluplná masáž Říhou Bohumilem se vyplatila ;-), a tak jsem je vyhrkl, aniž bych počkal na výzvu, že už můžeme tipovat. A pak už to přicházely postavy a děje jeden za druhým a skóre narůstalo. Chcete znát výsledek? Věru, divoká přestřelka to byla! Děti – knihovníci 8:6! Klepec :-) Naštěstí nám vzápětí několik lopat sebevědomí přihodila milosrdně vyřčená informace, že se děti na potýkání připravily. Poté si stejně jako u předchozí skupinky vzaly prostor knihy a časopisy. Opět jen na chvilku, kůra vymezeného času byla oloupána záhy...

Nemůžeme jinak než takto: Děkujeme a klobouky všech tvarů a velikostí smekáme!!! Bylo to velllllllmi příjemné setkání…

 

Foto: Pavel Nášel

 

—————

Zpět


Fotogalerie: Neohrožení družiníci na řadě!

/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270639-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270640-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270647-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270650-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270653-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270654-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270655-jpg/
/album/fotogalerie-neohrozeni-druzinici-na-rade-/p1270657-jpg/

—————