Já su tak šťastné!

20.08.2012 08:27

Výše uvedená slova vyřkl jistý F. V. vyčerpaný, ale plný radosti poté, co jako první Čechoslovák přeplaval jediný známý kanál, který nevzbuzuje odpor, tedy La Manche (omlouvám se za tu bulvární zkratku :-)

Bez ironie mohu stejnými slovy obložit skutečnost, která vyplynula z našeho knihovničení. Posunuli jsme nejvyšší horu světadílu jménem Městská knihovna Fryšták o krapítek výše. Právě 30. července tohoto roku jsme oficiálně dosáhli nových výšin. Toho dne byl zapsán do přírůstkové knihy svazek s číslem 28 000! A je sympatické, že zrovna šlo o titul z oblasti literatury pro děti - čtyřvydání Asterixe.

Mezitím náš kopeček opět o něco povyrostl a nehodlá se zastavit. V současnosti (20. srpna 2012) je benjamínkem kniha s přírůstkovým číslem 28 025 Charlie a kouzelný kuličas autorky Jenny Nimmové, kterou naleznete také mezi knihami určenými dětem (a již nám darovali Honzík a Klárka Slovákovi). A vzhledem k tomu, že zastavovat nehodláme, zmiňovaná knihvyvýšenina by měla v nejbližších dnech opět lehce povyskočit. A to, věřte, jest pro nás velmi potěšitedlné...

my z knihovny

 

P. S. Vzhledem k tomu, že jsou průběžně také některé knihy vyřazovány a odepisovány, knižní hladina Vaší knihovny se stále drží kolem 20 000 milých svazků (pod mořem ;-)

—————

Zpět